Skip links
CloudFlare Nasıl Kullanılır

WordPress CloudFlare Kurulumu Nasıl Yapılır?

CloudFlare Nedir?

CloudFlare, en popüler içerik dağıtım ağı (CDN) olarak bilinir.  DDoS atakları, spam yorumlar gibi birçok tehlikeli duruma karşı koyarak zararlı trafikleri engeller. Site güvenliğini sağlamasına ek olarak sunucu performansını arttırır ve sitenin hızlanmasını sağlar. Özelliklerine bakılacak olursa ücretsiz planıyla dahi birçoğumuza gayet yeterli gelecektir. Bu yazımda, en sık tercih edilen CloudFlare’in ücretsiz kurulumunu ve WordPress entegrasyonunu anlatacağım. 

Neden CloudFlare Kullanmalıyız?

Kullanım Kolaylığı:

 Oldukça kolay bir şekilde kurulumunu yaparak, birçok ayarı (örn. Speed ve Security) kolayca güncelleyebilirsiniz.

Hızlı Yükleme Süresi: 
Sayfanızın yüklenme süresini optimize ederek kullanıcılarınıza iyi bir performans sunar.
Yüksek Güvenlik: 

Bot, spam ve DDoS gibi tehditlere karşı önlem alarak sitenizi korur. 

Az Sunucu Yükü: 
İçeriği kendi sunucularından önbelleğe alarak sitenizin yükünü hafifletir ve daha iyi bir deneyim sağlar.
SSL Sertifikası: 
Yetkili tarayıcıların erişmesini sağlayarak site verilerini koruyan bir yazılım parçasıdır.

CloudFlare Nasıl Kurulur?

1- CloudFlare Hesabınızı Oluşturun

Eğer hesabınızı açtıysanız Login’e giriş bilgilerinizi yazın. Henüz açmadıysanız, web sitesine giderek sol alttaki ‘Sign Up’ butonuna tıklayın. Bilgilerinizi doldurduktan sonra hesabınızı aktifleştirmek için ‘Create Account’ seçeneğini seçin.

CloudFlare giriş

2- Site Ekleme ve Plan Seçme

Hesabınıza giriş yaptıktan sonra sağ üstteki ‘Add a Site’ butonuna tıklayın. Site URL’nizi girdikten sonra ‘Begin Scan’ butonuna tıklayın. Plan seçme ekranından aşağıdan ücretsizi ya da dilediğiniz ücretli planı seçin.
CloudFlare Site Ekleme
Plan Seçimi

3- DNS Ayarlarını Değiştirme

CloudFlare (CF) sunucularına erişebilmek için mevcut DNS ayarlarınızı değiştirmeniz gerekebilir. DNS yönlendirmesini CF’e aktarmanızı sağlayan ve trafiği onun üzerinden geçiren bu eylem birkaç dakika sürebilir.
DNS Değiştirme

4- CloudFlare Ayarları

Site hızınızda iyileştirmeler yapmak için Speed, güvenliğinizde çeşitli değişikliklikler yapmak için Security bölümünü kullanarak hesabınızı özelleştirin. 
Speed ve Security Ayarları

5- WordPress Eklentisi

WordPress hesabınıza girerek ‘Add New’ bölümünden CloudFlare’ı arayın. Kurarak eklenti ayarlarınızı yapılandırın ve entegrasyonu tamamlayın. WP Yönetim panelinden Ayarlar>CloudFlare’e tıklayın. E-posta adresi ve API anahtarınızı girdikten sonra Get Your API Key from here tuşuna basarak CloudFlare hesabınızı açın.

CloudFlare Özellikleri Nelerdir?

1- Auto Minify (Otomatik Küçültme)

JavaScript, HTML ve CSS gibi dosyalarınızı küçülterek sitenizin daha hızlı hale gelmesini sağlar. Otomatik olarak aktiftir ancak dosyalarınızda bozulmalara sebep olursa devre dışı bırakabilirsiniz.

Nasıl Kullanılır? 

CF giriş- Speed- Auto Minify

 

2- Brotli

Diğer özellik gibi sayfa yükleme süresini optimize eden Brotli, Zip’e kıyasla daha iyi bir sıkıştırma imkânı tanır. Bir önceki özellikteki HTML, JavaScript, CSS dosyalarına ek olarak JSON da sıkıştırma işlemine uygundur. Görsel, metin gibi dosyaları sıkıştırarak sunucu ve tarayıcı arasında hızlı veri aktarımı sağlar. 

Nasıl Kullanılır?

 Speed- Optimizasyon- Brotli

 

3- Rocket Loader

JavaScript dosyalarını optimize ederek, hızlı sayfa yüklenimiyle ziyaretçilerinize iyi bir deneyim sunar. İnternet bağlantısı yavaş olan kullanıcılar için oldukça yararlıdır.

Nasıl Kullanılır? 

Speed- Rocket Loader

4- Firewall
Web sitenizi hızlandırmak ve güvenli kılmak için kullanmanız gerekir. Tehlikeli trafiği ve oluşabilecek tehditleri engeller. Hesabınıza giriş yaptıktan sonra Güvenlik duvarı (Firewall) sekmesinden sitenizin güvenlik ayarlarını yapılandırabilirsiniz. Güvenlik seviyesi (Security Level) bölümünde değişiklikler yapabilirsiniz.
CloudFlare ile daha fazla güvenlik katmanı eklemek isterseniz WAF (Web Uygulama Güvenliği), DDoS koruması ve Bot Yönlendirmesi seçeneklerini inceleyebilirsiniz. 
5- CloudFlare Page Rules (Sayfa Kuralları)
Site yönetimini kolaylaştırmak adına kullanılan Page Rules, belirli URL’ler için özelleştirilmiş kurallar oluşturabilir. Önbelleğe alma ayarlarını yapılandırabilir veya yönlendirmeler yapabilirsiniz. Belirli bir URL’yi ziyaret eden kullanıcıları belirli bir sayfaya aktarabilirsiniz. 
Page Rules sayfasından aktif olan bu özelliğe erişebilirsiniz. Kontrol paneline istediğiniz URL’yi ekleyip ayarları yapılandırarak ‘Kaydet’ (Save) seçeneğine tıklayın.  
6- Görsel Boyutlandırma (Image Resizing)
CloudFlare, görsellerinizin boyutunu her cihaza uyum sağlayabilmesi için optimize eder. Bu işlem, görüntü ölçülerini düşürerek, WordPress sitenizin performansını arttırır. Küçük görseller daha hızlı yüklenir ve hızlı siteler SEO için oldukça önemlidir. Bu özellik Business plana dahildir. 

Yorumunuz

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

En kaliteli web deneyimini sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Teklif Al
Hemen Ara
WhatsApp