Skip links
Ücretli ve Ücretsiz SEO Programları

Ücretli ve Ücretsiz SEO Programları

SEO Programları Nedir ve Neden Gereklidir?

 SEO programları, sitenizi çeşitli alanlarda optimize ederek size ve ziyaretçilerinize iyi bir kullanıcı deneyimi sunarlar. Bu programları seçerken dikkat etmeniz gereken bazı noktalar şunlardır;

  1. E-ticaret Durumu
  2. Hedef Kitle
  3. Ziyaret Miktarı
  4. Site İhtiyaçları 
Ücretli ve ücretsiz SEO Programlarından bahsederek, siteniz için hangisinin daha uygun olduğunu seçmenize yardımcı olmayı umuyorum. 

Ücretli ve Ücretsiz SEO Programları

Ücretsiz
  • Google Search Console
  • Google Analytics
  • Anahtar Kelime Planlayıcı (Keywords Planner)
  • SEOQuake
  • Google Trends
  • YoastSEO
Ücretli
  • MOZ Analytics
  • Ahrefs
  • Semrush Majestic
  • Searchmetrics
  • SEO Monitor
  • Majestic

Ücretsiz SEO Programları

1- Google Search Console

Eski ismiyle Google Webmaster Tools olan bu araç, 2015’te Google Search olarak aramıza katıldı. Temel analizlerinizi rahatlıklla yürütebileceğiniz bu uygulamayı mutlaka kullanmalısınız. Sitenizde bağlantı ayarları, backlink düzenlenmesi, robots.txt ve sitemap dosyalarının testi gibi birçok özellik sunuyor. Aynı zamanda sitenizin farklı cihazlara da uyumlu olabilmesi adına mobil optimizasyon sağlıyor. Google Analytics 4 gibi Google araçlarını da entegre ederek Google Search Console ile kullanmanız mümkün.

  • Yapabileceğiniz diğer konular;
  • Yapılandırılmış veriler,
  • Güvenlik problemleri,
  • HTML geliştirmeleri,
  • URL parametreleri,
  • Sitenize trafik getiren kelime analizleri

2- Google Analytics

Web sitenizin arama motoru sonuç sayfasındaki konumu ne? Hangi iyileştirmeleri yaparak sıralamanızı arttırabilirsiniz? Ziyaretçi sayınız kaç? Bu ve daha birçok soruya Google Analytics ile cevap verebilmeniz mümkün. GA, Arama ve ziyaretçi trafiğinizi çok rahat görebilmenizi sağlar. Üstelik yukarıda bahsettiğim üzere Google Search ile bağlayarak çok daha kapsamlı analizler yapabilirsiniz. Özelleştirilmiş Rapor Görünümü ve Kişiselleştirilmiş Gösterge Tabloları oluşturarak detaylı bir kullanım sağlayabilirsiniz. 

3- Anahtar Kelime Planlayıcı (Keywords Planner)

Kelime odaklı SEO araçları arasından olan Keywords Planner, anahtar kelime planlama imkânı sunar. Aynı zamanda görüntülü reklam planlama ve reklam ön izlemesi gibi birçok özelliğe sahiptir. İçeriğinizi oluştururken dikkat edeceğiniz faktörlerden biri de aranma hacmidir. Aranma hacmine göre bütçe planlaması yaparsınız. Kelimeler yazarak araç tarafından önerilen anahtar kelimelerden faydalanabilirsiniz. Aynı zamanda bu anahtar kelime planlayıcı ile SERP (arama motoru sonuç sayfası) analizlerine erişerek backlink çalışmaları da yürütebilirsiniz.

4- SEOQuake

Mozilla, Safari, Google Chrome gibi tarayıcılarda toolbar (araç çubuğu) niteliğinde bir hizmet sunan ücretsiz bir araçtır. Aramalarda web sitelerinin sıralamalarını güncel olarak takip etmek, rakiplerin güncel sıralamaları hakkında fikir edinmek gibi konularda ücretsiz ve pratik bir hizmet sunar

5- Google Trends

Google Trends, insanların en çok arama yaptığı, yani aranma hacminin en çok olduğu kavramları analiz eder. Anahtar kelimelerin aranma istatistiklerini inceler. Diğer araçlar kadar kapsamlı ve SEO uzmanları tarafından ilk tercihlerden olmasa dakavram analizinde başarılı bir ücretsiz SEO aracıdır.

6- YoastSEO

WordPress tabanlı siteler için popüler bir SEO aracıdır. YoastSEO otomatik olarak bir XML site haritası oluşturur ve bunu arama motorlarına sunar. Böylece sitenizin tüm sayfalarının dizine eklenmesine yardımcı olur. SEO adına yeterli bilgiye sahip olmayan kullanıcılarına temel bir seo eğitimi için gerekli materyalleri sunar. Aynı zamanda Google Search Console ile entegre çalışabilir. Anahtar kelimelerinizin içerikle uyumunu analiz eder. İçeriğin okunabilirliğini puanlar ve nasıl iyileştirmeler yapabileceğiniz konusunda ipuçları verir.

Ücretli SEO Programları

1- MOZ Analytics

Moz ücretli bir SEO analiz programıdır. Sitenizin yoğunluğu, anahtar kelime sıralamaları ve yüksek performanslı sayfalarınız gibi birçok şeyi analiz eder. Ücretli olarak 4 farklı plan sunar. Aynı zamanda sosyal medya etkileşimlerini de takip eden Moz, kullanıcıların bazı özelliklerinden ücretsiz olarak yararlanmasını da sağlar.

  • Konum denetimi
  • Domain analizi
  • Anahtar kelime ve link keşfi
  • Site Denetimi
  • Backlink analizi
  • Moz Bar,

Ücretsiz özelliklerindendir.

2- Semrush

Semrush, gelişmiş organik trafik analizi ve anahtar kelime takip sistemine ek olarak semantik veritabanı, site üstü SEO taraması, link analizi gibi birçok özelliğe sahip. Üstelik hatalarınızı çok kısa sürede anlaşılır bir şekilde fark ederek düzeltmenizi sağlıyor. Çok yönlü bir program olan Semrush  reklamcılık ve dijital pazarlamada da farkını ortaya koyuyor. Geniş veri tabanı, kullanıcı dostu arayüz, mobil veriler ve üstün özellikleriyle SemRush kesinlikle en çok tercih edilenlerden diyebiliriz.

3- Ahrefs

Diğer SEO programlarına benzerdir ancak organik trafik, anahtar kelimeler ve bağlantı desteğine ek olarak rakip alan adı tespiti yapar. Rakiplerinize ait Google reklamlarını görüntüleyebilmek ister miydiniz? Cevabınız “Evet” ise şanslısınız, Ahrefs size bu imkanı sunuyor. Aynı zamanda en güncel ve kapsamlı backlink verilerini sunarak rakip programlardan ayrılıyor. 

“Orphan Pages” yani diğer adıyla yetim sayfalar, bulunduğu web sitesinin diğer sayfalarıyla çok az iç bağlantıya sahip olan ya da hiç olmayan sayfalardır. Böylece arama motorlarında sıralamalarda geriye düşerler ve kullanıcılar tarafından fark edilmezler. Google arama botları tarafından da görünürlükleri düşer. Bu sayfalar sitenizdeki SEO çalışmalarını riske atabilir. Ahrefs, yetim sayfaları bularak düzenlemenizi sağlar ve sitenizin iç bağlantılarını optimize etmenize yardımcı olur.

Ahrefs ile Orphan Pages Bulma

4- Searchmetrics

Searchmetrics, hem teknik hem de içerik optimizasyonu açısından oldukça önemli bir ücretli SEO aracıdır. Yapabilecekleriniz neredeyse sınırsızdır ancak temel olarka bahsetmemiz gerekirse şu şekilde sıralamak mümkündür: 

  • Sıralama
  • Anahtar Kelime Araştırması
  • URL İncelemeleri
  • Site Üstü Analizi
  • Rakip Site Karşılaştırmaları
  • İçerik Analizi

Aylık 69 dolara sahip olabileceğiniz bu kapsamlı uygulamanın bir eksiği mevcut. Türkiye’de mobil veri sunmaması, üstelik mevcut arama akışının %70’e yakını mobil cihazdan yapılıyorken, oldukça büyük bir eksiklik. Türkiye kullanıcı sayılarının yetersiz olduğunu düşündüklerinden dolayı pazar araştırmalarında mobil verilerin dikkate alınmadığını bilmenizde yarar  var. 

5- SEO Monitor

2014 Yılında yayınlanarak geliştirmeleriyle oldukça popüler hale gelen SEO Monitor, Performans Ölçüm ve raporlama aracıdır. Türkçe desteğine sahip The Topic Explorer ile kullanıcılarının işini oldukça kolaylaştırmaktadır. Tahmini takip ve anahtar kelime araştırması yapılmasını sağlar. 14 Günlük deneme sürecinden sonra uygun bir ücret ile hizmet vermektedir. Signals adlı mobil uygulama ile telefondan kullanabileceğiniz bu uygulama oldukça pratiktir.

6- Majestic

Özel olarak linklerinizde optimizasyonlar yapmak istiyorsanız Majestic sizin için ideal olacaktır. Link profilinizi detaylı olarak incelemenizi sağlar. Sitenizin nerelerden kaç link aldığı, linklerin ne kadar trafik getirdiği gibi birçok soruya yanıt verir. Aynı zamanda kayıp ve bozuk olan linkleri de bularak düzeltmenizi sağlar. Link aldığınız kategorileri göstererek içeriklerinizde yapabileceğiniz değişikliklere katkı sağlar.

Yorumunuz

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

En kaliteli web deneyimini sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Teklif Al
Hemen Ara
WhatsApp